Je pondělí 22. 04. 2019 a svátek slaví Evženie.

Právě máme otevřeno!

Novinky - archiv

GlenDronach 12 y. 07.02.19

GlenDrohach Original 12Y je jednosladová skotská whisky z oblasti Speyside vyráběná palírnou GlenDronach. Nedobarvovaná a nefiltrovaná za studena. U této whisky již na první pohled vidíte, že máte čest s kouskem , který zrál dlouhou dobu v sudech po sherry. Plná tmavě mahagonová barva je toho jasným důkazem. Ve vůni se objevují postupně sladké tony vanilkové zmrzliny, hrsti plné zrna, skořice, zázvoru a lískových oříšků. V chuti plná ovoce, čokolády, másla, toustů s marmeládou, hrozinek a koření Závěr je upravený, plný a hladký s karamelkami a oříšků. Tato whisky působí velice lahodně a uceleně a přesto, že se jedná o 12 let starou whisky její chut připomíná spíše whisky mnohem starší. A část na tom je pravdy. GlenDronach totiž do svých whisek přidává i starší verze. U vádí se, že do 12leté používají až 18leté kousky.

BenRiach 10 y.o. 07.02.19

Desetiletá sladová whisky ze skotské palírny BenRiach v sobě nese DNA Speyside. BenRiach si totiž jako jedni z mála suší vlastní slad a k výrobě používají vodu z pramene přímo pod destilérkou. Tuhle lahůdku nechali deset let odpočívat v kombinaci sudů po bourbonu a sherry. Ověřená kombinace jejich whisky sluší parádně a výsledkem je ovocně kořeněná chuť s tóny opáleného dřeva, zelených jablíček, sušených meruněk, broskví a banánů v kombinaci s dotykem anýzu a citronové kůry. Tohle je Speyside v nejlepší formě.

DON PAPA 7 Y.O. 11.01.18

Don Papa 7 Y.O. je prémiový rum z filipínského ostrova Negros Occidental. Je destilovaný z nejlepší cukrové třtiny na světě. Zraje 7 let v dubových sudech v podhůří Mount Kanlaon. Don Papa má dlouhou, bohatou texturu a nabízí chuť vanilky, medu a kandovaného ovoce. Závěr je dlouhý a hřejivý. Don Papa v limitované designové edici, která potěší sběratele. Design tuby, na které ožívá neuvěřitelně pestrý svět ostrova Negros, zvaného rovněž Sugarlandia, navrhlo studio Stranger&Stranger.

Pyrat XO Reserve 04.01.18

Pyrat XO Reserve je rum pocházející z ostrova z Anquily a je míchaný z velmi dobře vyzrálých rumů, starších 15 let s hutným a sladkým aroma. Chutná po vanilce, marcipánu, sladkém koření a vyzrálém ovoci, výrazné citrusové aroma. Dezertní rum s dlouhým koncem. Velmi oblíbený ke konzumaci samostatně. Každá láhev je certifikována číslem a vlastnoručním podpisem zodpovědným pracovníkem destilérky, který dozíral na ruční plnění lahví

Diplomatico Reserva Exclusiva 12y 04.01.18

Diplomático je legendární značka rumu. Vznikla na konci 18. století díky velké iniciativě a vášni Dona Juancha Nieta Melendeze, který se zabýval objevováním zdrojů a procesů odpovědných za mnoho lákavý chutí tradičních nápojů ve Venezuele. Don Juancho neúnavně hledal svůj vlastní způsob výroby rumů. Zohledňoval dané životní prostředí, které výrobní proces do jisté míry ovlivňují – například tropické počasí – horké a vlhké. A tak stvořil kombinací mnoha produktů – rumů a různých šťáv a přísad – skvělý rum s nezaměnitelným tělem a jemným aroma. A tak se vydal rum pod značkou Diplomático do světa, kde sklidil veliký úspěch. Výroby se ujal po Donu Juanchovi jeho syn, který kráčí v otcových šlépějích a vyrábí rum již tradiční metodou. Ochutnejte tento exkluzivní rum jemné chuti. Spatříte v něm hrdost Venezuely i neskrývanou jemnost místní cukrové třtiny.

Ron Zacapa Centenario 23yo 04.01.18

Výroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.[zdroj?] Na rozdíl od ostatních výrobců rumů, kteří pro destilaci používají melasu, což je zbytkový produkt při výrobě cukru, destilerie Zacapa používá tzv. Panenský sirup (v orig. Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny. Když přijde čas na kvašení, destilerie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu: Saccharomyces cerevisiae. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typické pro rumy Zacapa Centario. Kvašení probíhá pomalu, jelikož kvasinky potřebují čas pro práci ke kýženému výsledku. Pokud se posuneme o 2000 m n. m. výše, přesněji do 2333 m n. m., dostaneme se do "The House Above the Clouds", v překladu dům nad mraky. Je to jedno z nejvýše položených míst využívaných ke zrání destilátů. Zde pomalým zráním získávají rumy Zacapa Centario svoje jedinečné vlastnosti. V horách nižší průměrná teplota 16,66 °C zpomaluje zrání a řidší vzduch a nižší atmosférický tlak napomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů. Jakmile jsou sudy na místě v "The House Above the Clouds", začíná složitý jemně vyvážený proces zrání. Destilerie používá jedinečný způsob zvaný " Sistema Solera", převzatý ze zrání Sherry. U destilerie Zacapa je sistema solera používána pro míchání (neboli Blendování) rumů různého stáří v sudech, kde dříve zrály robustní americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína Pedro Ximenez. Každá kapka rumu zde prochází každým typem sudu, takže se každý z nich podělí o své aroma a chuť z čehož vzniká rum výjimečné kvality. Na celý tento proces dohlíží Master Blender, jedna ze 3 žen, které v potravinářském průmyslu dosáhly této pozice, Lorena Vásquezová.

  • Hlavní nabídka
    Staropramen Krakonoš Mozaika
    Staropramen Krakonoš Mozaika
  • Ostatní nápoje
    Víno Káva Nealko

    Víno

    Rozlévané, Sudové, Lahvové

    Káva

    Espresso, Turecká káva

    Nealko

    Kofola - točená

  • Zábava
    Hudba Hry Sport

    Hudba

    Jukebox, karaoke

    Hry

    Šipky, stolní fotbálek

    Sport

    Velkoplošné přenosy